Laboratoriumonderzoek

In opdracht van bedrijven, instellingen en overheden verricht WLN chemisch, biologisch en technologisch onderzoek naar water. Wij voeren analyses uit, nemen monsters en fungeren als vraagbaak. Het kan daarbij gaan om de meest uiteenlopende soorten water: van grond-, oppervlakte-, proces- en afvalwater tot drink-, mineraal- en zwemwater.

Doelgericht en topkwaliteit
Ons laboratorium is niet zomaar een analysefabriek, wij meten niet om het meten. Onze analisten zijn thuis in elke waterkwaliteit en de toepassingen daarvan in de praktijk. Uw onderzoeksdoel is richtinggevend voor de toetsing van de analyseresultaten. U bent bij ons verzekerd van de hoogste kwaliteit. Onze gekwalificeerde medewerkers werken met de meest geavanceerde technologie. Ook een ervaren team van monsternemers staat tot uw beschikking.

Biologisch wateronderzoek

Biologisch onderzoek wordt verricht op allerlei soorten water. Drinkwater analyseren wij vanaf de zuiveringsfases tot en met het eindproduct, geheel conform de eisen die de Drinkwaterwet daaraan stelt. Ook hebben we regelmatig van doen met andere wettelijke kaders, zoals de normen voor veedrinkwater, het BHVBZ (Besluit Hygiene en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden) en de Warenwet (o.a. voor verpakt water).

Controle op bacteriologische parameters
Water kan daarnaast op allerlei bacteriologische parameters worden gecontroleerd. Klik hier voor het analyse overzicht.

Hydrobiologisch wateronderzoek

Het onderzoek dat onder vaklieden bekend staat als de ‘grote beestjes’, heeft onder andere betrekking op algenonderzoek in oppervlaktewater (bepalen van soorten, aantallen en biovolumes) en analyses van zoöplankton in oppervlakte- of leidingwater.

Chemisch wateronderzoek

Het chemisch lab kan een breed scala aan analyses voor u verrichten in elk type water en met gebruikmaking van verschillende technieken. Klik hier voor het overzicht van analyses. Ook afvalwateronderzoek en zwemwateranalyses worden in het chemisch lab uitgevoerd.