SenTec: broedplaats voor innovatie

Bedrijven die water (her)gebruiken, of dit nu drink-, industrie- of afvalwater is, willen grip hebben op hun processen. Daarom controleren ze die voortdurend. Steeds vaker worden daarbij watersensoren toegepast. Waterkwaliteit en procesbeheersing zijn terreinen waarop WLN continue innoveert en optimaliseert. Daarom is SenTec opgezet. SenTec, voortgekomen uit het SAWA project, is het Sensoren Testcentrum, waar WLN de ruimte biedt om watersensoren te testen, te valideren en door te ontwikkelen.

Centrum voor het ontwikkelen en testen van water sensoren

In dit unieke testcentrum kunt u samen met onze technologen, technici en analisten uw water sensor ontwikkelen en testen. Of u nu sensorbouwer, startend ondernemer of productontwikkelaar bent, SenTec is voor u dé plek om bezig te zijn met innovatie op het gebied van sensortechnologie.

Faciliteiten voor testen water sensor

SenTec is gevestigd op een vrijstaande locatie met eigen toegangsbeheer. U kunt er gebruik maken van zowel kleinschalige als grootschalige testopstellingen, desgewenst in een vertrouwelijke omgeving. Ook is er een GGO-ruimte ten behoeve van het werken met genetisch gemodificeerde organismen aanwezig.

Als technologische start-up vanuit de omgeving van Wetsus ontwikkelen wij sensoren die met laboratoriumkwaliteit metingen verrichten van opgeloste stoffen in alle soorten industriële waterprocessen. SenTec stelt met WLN als sparring partner een geweldig systeem ter beschikking en creëert zo vanuit een grote betrokkenheid en op proactieve wijze een platform voor doorontwikkeling van sensoren voor water.
Evert van de Werfhorst, CEO Capilix

U heeft de beschikking over verschillende soorten water als testmedium, waarvan de kwaliteit gecontroleerd kan worden beïnvloed. Daarnaast zijn er uitgebreide ICT-voorzieningen en is krachtstroom voorhanden, evenals veiligheids- en ARBO-systemen, werkplaatsen en kantoor- en vergaderfaciliteiten.

Geaccrediteerd waterlaboratorium op loopafstand

Met ons hightech WLN laboratorium op loopafstand verzekeren wij u van optimale meet -, validatie- en verificatiemogelijkheden en heeft u toegang tot de gebundelde kennis en ervaring van heel WLN en haar netwerk.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerhard Wubbels
Download PDF
Grootte:6 MB