Je hart ligt bij chemie en je hebt affiniteit met water vanuit de maatschappelijke waarde. Misschien is deze baan als chemisch analist dan iets voor jou………

WLN is op zoek naar een:

Chemisch analist (MBO)

40 uur per week, standplaats Glimmen

WLN is water in de breedste zin van het woord. WLN is sinds decennia een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een vruchtbare combinatie met als resultaat een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling. Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN op het lijf geschreven. WLN is klein genoeg om je collega’s goed te leren kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland.

De belangrijkste klanten van WLN zijn de twee drinkwaterbedrijven Waterbedrijf Groningen en de WMD (Drenthe) en hun industriewater dochters, voor wie WLN het waterkwaliteitsgeweten is. Daarnaast heeft WLN veel klanten binnen de overheid en de industrie in Noord-Nederland, waarvoor WLN een grote verscheidenheid aan analyses uitvoert.

In welk team kom je terecht en waar ga je aan werken?

Op het laboratorium van WLN werken circa 30 analisten verdeeld over de afdelingen Chemie en Biologie. Je komt te werken in het team “Organisch” op de afdeling Chemie.

Je analyseert watermonsters op bijvoorbeeld vluchtige organische componenten, bestrijdingsmiddelen, PAK’s en olie. Voor deze analyses werk je voornamelijk met GC-MS technieken. Naast het uitvoeren van analyses draag je ook zorg voor kwaliteitscontroles en het beheer en onderhoud aan de apparatuur.

Wat breng je mee?

Voor de functie van chemisch analist zoekt WLN een enthousiaste kandidaat met kennis van chemie op MBO-niveau en bij voorkeur ervaring op het gebied van GC-MS analyses.

Verder wordt van je verwacht dat je

• beschikt over een klant- en resultaatgerichte instelling;
• kwaliteit voorop hebt staan;
• oplossingsgericht bent ingesteld;
• aandacht hebt voor details;
• kritisch meedenkt in het verbeteren en optimaliseren van de bestaande analysemethoden;
• in staat bent zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
• proactief bent en wilt weten hoe “het zit”.

Wat heeft WLN jou te bieden?

Een contract voor de duur van een jaar met kans op verlenging voor onbepaalde tijd.
De functie is ingedeeld in schaal H van de WWb-loonlijn. Dit betekent een minimumsalaris van € 2.677,00 en een maximumsalaris van € 3.570,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur per week). Aangevuld met een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van ruim 20% van je bruto maandsalaris, waar je zelf invulling aan kunt geven.
Je neemt deel aan de collectieve pensioenregeling bij het ABP.

Interesse?

Ben jij de chemisch analist waar WLN naar op zoek is? Stuur dan vóór 12 augustus 2020 je schriftelijke motivatie en curriculum vitae naar personeelszaken@wln.nl onder vermelding van vacaturenummer 04-2020. Indien je vragen hebt over de vacature kun je contact opnemen met Jeroen van Nuil, teamleider Chemie, via 06 22464248.

Deze vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig vacant gesteld.