Ben jij de manager die een kei is in het aansturen van uiteenlopende teams, ruime ervaring heeft met informatiemanagement en graag wil werken in een dynamisch toekomstgerichte organisatie?

Solliciteer dan bij WLN naar de functie van

MANAGER BEDRIJFSVOERING & INFORMATIEMANAGEMENT

36 – 40 uur per week

Door de naderende pensionering van de huidige manager Financiën & Ondersteuning, een herschikking van verantwoordelijkheden en uitbreiding van het informatiemanagement ontstaat er de nieuwe functie van manager Bedrijfsvoering & Informatiemanagement.

WLN is water in de breedste zin van het woord. WLN is sinds decennia een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een vruchtbare combinatie met als resultaat een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling. Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN op het lijf geschreven. WLN is klein genoeg om je collega’s goed te leren kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland.

De belangrijkste klanten van WLN zijn de twee drinkwaterbedrijven van Groningen en Drenthe en hun industriewater dochters, voor wie WLN het waterkwaliteitsgeweten is. Daarnaast heeft WLN veel klanten binnen de overheid en de industrie in Noord-Nederland, waarvoor WLN een grote verscheidenheid aan analyses uitvoert.

Hoe ziet de organisatie en de functie eruit?

WLN bestaat uit de afdelingen Technologie en Advies, het Laboratorium en Bedrijfsvoering & Informatiemanagement. De drie managers van de genoemde afdelingen en de controller vormen samen met de directeur het managementteam. Als MT-lid bepaal je mede de strategie van WLN.
Als manager Bedrijfsvoering & Informatiemanagement geef je leiding aan de volgende teams (in totaal 18 medewerkers): functioneel beheer van de laboratoriumapplicaties, het logistiek en facilitair centrum (LFC), VGM, managementondersteuning en de financiële-, personele- en salarisadministratie. Het laatstgenoemde team wordt functioneel aangestuurd door de controller en het LFC functioneel door de coördinator facilitaire zaken. De controller, HR-adviseur, kwaliteitsadviseur en accountmanager vallen rechtstreeks onder de directeur. Je communiceert op een open en heldere wijze, zodat alle teamleden weten waar ze aan toe zijn en wat er van hen verwacht wordt. De afdeling Bedrijfsvoering is ondersteunend voor de afdelingen Laboratorium en Technologie en Advies.

Naast MT-lid en leidinggevende ben je eigenaar van het inkoopproces en geef je sturing aan verander- en verbeterprocessen op het gebied van informatiemanagement en data. Je bent verantwoordelijk voor het informatiemanagement binnen WLN en je coördineert het functioneel beheer van alle applicaties binnen WLN. Je vertegenwoordigt WLN in relevante overlegorganen en adviseert het MT over automatisering en digitalisering van processen en data. De beide drinkwaterbedrijven van Groningen en Drenthe maken samen met WLN gebruik van het IT shared servicecentrum gevestigd in Assen.
Naar verwachting besteed je 50% van jouw tijd aan management en leidinggevende taken en 50% aan de inhoudelijke functionele informatievoorzienings-gerelateerde taken.

Wat breng je mee?

Voor deze functie zoekt WLN een manager op minimaal hbo-niveau bij voorkeur met de (afgeronde) opleiding Bedrijfskunde en Informatiemanagement of andere relevante opleidingen. Verder wordt van je verwacht dat je:

  • Beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als manager in een soortgelijke functie.
  • Een resultaatgerichte en besluitvaardige people manager bent met natuurlijk overwicht die zich thuis voelt in een no nonsens cultuur.
  • Ruime ervaring hebt met verandermanagement en de rol die informatisering hierin kan spelen.
  • Anderen weet te overtuigen van noodzakelijke en vernieuwende werkwijzen.
  • Zowel pragmatisch als analytisch ingesteld bent.
  • Bekend bent met het IT-landschap en de impact begrijpt voor bedrijfsapplicaties op belangrijke interne processen.
  • Alert bent op ontwikkelingen in de markt en deze vertaalt naar verbeter- en implementatievoorstellen.
  • De logistieke en operationele processen overziet en weet hoe de processen te optimaliseren.

Wat heeft WLN jou te bieden?

Een contract voor onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld in schaal N van de WWb-loonlijn. Dit betekent een maximumsalaris van € 8.039,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Als manager Bedrijfsvoering & Informatiemanagement heb je de mogelijkheid te beschikken over een leaseauto. Gedeeltelijk vanuit huis werken valt ook onder de mogelijkheden van deze functie. Naast je salaris en vakantiegeld ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (het FAB), waarbij je ruim 14% extra ontvangt op je bruto maandsalaris (een gedeelte hiervan mag je inruilen voor verlof).

WLN biedt diverse mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en bij te blijven in je vakgebied.

WLN is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

WLN is partner van VEI. VEI heeft als doel overal ter wereld mensen te voorzien van goede drinkwatervoorzieningen. Je kunt je opgeven voor een VEI missie indien jouw kennis en ervaring is gewenst voor een project in het buitenland ter ondersteuning van een lokaal waterbedrijf.

Interesse?

Ben jij de manager Bedrijfsvoering & Informatiemanagement, waar WLN naar op zoek is? Stuur dan vóór 1 september 2022 jouw schriftelijke motivatie en curriculum vitae naar hr@wln.nl onder vermelding van vacaturenummer 14-2022.
Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure evenals het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag. De Verklaring Omtrent het Gedrag wordt aangevraagd bij de benoeming.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je contact opnemen met Hilde Prummel, directeur via 06 51 41 50 57.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Ingrid Oppers, HR-adviseur via 06 25 20 74 33.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern vacant gesteld.