Vanwege interne verschuivingen en het samenvoegen van het team Klantenservice en Planning en Monsterneming is WLN per 1 oktober op zoek naar een

TEAMLEIDER KLANTENSERVICE, PLANNING EN MONSTERNEMING

32-40 UUR PER WEEK

Ben jij je bewust van de urgentie van goed lopende processen die zich tussen het laboratorium en de interne en externe klanten van WLN afspelen? En wil jij vanuit je rol samen met jouw team, het laboratorium hierin ondersteunen en ontzorgen? Laat ons dan weten dat jij DE teamleider Klantenservice, Planning en Monsterneming bent voor WLN!

WLN is water in de breedste zin van het woord. WLN is sinds decennia een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een vruchtbare combinatie met als resultaat een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling. Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN op het lijf geschreven. WLN is klein genoeg om je collega’s goed te leren kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland.

De belangrijkste klanten van WLN zijn de twee drinkwaterbedrijven van Groningen en Drenthe en hun industriewater dochters, voor wie WLN het waterkwaliteitsgeweten is. Daarnaast heeft WLN veel klanten binnen de overheid en de industrie in Noord-Nederland, waarvoor WLN een grote verscheidenheid aan analyses uitvoert.

In welk team kom je terecht en waar ga je als teamleider aan werken?

Als teamleider Klantenservice, Planning en Monsterneming adviseer je proactief de Manager Laboratorium over de tactische en operationele bedrijfsvoering. Je geeft coachend leiding aan jouw team en je bewaakt de dagelijkse voortgang van het team. Klantenservice, Planning en Monsterneming bestaat gezamenlijk uit circa 15 medewerkers en valt samen met het team Biologie en Chemie onder de Manager Laboratorium. Het team bestaat uit veldanalisten, planners en medewerkers klantenservice.

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor:

 • Het optimaal functioneren van het team Klantenservice, Planning en Monsterneming.
 • Het realiseren van de doelstellingen, gericht op een optimale dienstverlening en een maximaal rendement.
 • Het opstellen en bewaken van het jaarplan van de organisatie.
 • Het verstrekken van (on)gevraagde informatie, toelichtingen, adviezen, prognoses en rapportages aan de Manager Laboratorium.
 • Het leveren van inhoudelijke bijdragen aan projecten binnen en buiten de organisatie.
 • Het onderhouden van externe contacten en het volgen van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied.

Wat breng je mee?

Voor de functie teamleider Klantenservice, Planning en Monsterneming zoekt WLN een energieke kandidaat op hbo-niveau (bij voorkeur een hbo-opleiding Laboratoriumtechniek of Milieukunde) met minimaal 4 jaar relevante werkervaring als leidinggevende en met generieke chemische en biologische kennis. Verder wordt van je verwacht dat je:

 • Oog hebt voor kwaliteit, ervaring met ISO 17025 is een pré;
 • Beschikt over commerciële vaardigheden.
 • Beschikt over coachende vaardigheden en je bent communicatief vaardig zowel schriftelijk als mondeling.
 • Beschikt over een analytisch vermogen en je bent stressbestendig.
 • In het bezit bent van VCA VOL.

Indien je (ook) de hogere opleiding drinkwater (HOD) hebt gevolgd en/of ervaring hebt opgedaan in de watersector is dat een pré.
Kennis en/of ervaring met LEAN processen, is een pré.

Wat heeft WLN jou te bieden?

Een contract voor de duur van een jaar, met kans op verlenging voor onbepaalde tijd.
De functie is ingedeeld in schaal K van de WWb-loonlijn. Dit betekent een maximumsalaris van € 5.221,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Gedeeltelijk vanuit huis werken behoort tot de mogelijkheden.
Behalve je salaris en vakantiegeld, ontvang je nog een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (het FAB), waarbij je ruim 14% extra ontvangt op je bruto maandsalaris (een gedeelte hiervan mag je inruilen voor verlof). Je neemt deel aan de collectieve pensioenregeling bij het ABP.

WLN vindt het erg belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en bij blijven in hun vakgebied. WLN biedt om deze redenen medewerkers voldoende mogelijkheden tot het volgen van een opleiding of cursus. Tevens beschikt elke medewerker over een eigen Employability Budget voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.
Naast het reguliere verlof, ontvangt elke medewerker jaarlijks extra verlofuren om de werk- en privébalans in evenwicht te houden, deze verlofuren kennen geen vervaldatum.
De locatie van WLN is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

WLN is partner van VEI. VEI heeft als doel overal ter wereld mensen te voorzien van goede drinkwatervoorzieningen. Je kunt je opgeven voor een VEI missie indien jouw kennis en ervaring is gewenst voor een project in het buitenland ter ondersteuning van een lokaal waterbedrijf.

Interesse?

Ben jij de teamleider Klantenservice, Planning en Monsterneming waar WLN naar op zoek is? Stuur dan vóór 18 augustus 2022 je schriftelijke motivatie en curriculum vitae naar hr@wln.nl onder vermelding van vacaturenummer 08-2022.
Een assessment en een Verklaring omtrent Gedrag (wordt aangevraagd bij benoeming) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je contact opnemen met Jeroen van Nuil, Manager Laboratorium via 06 22 46 42 48.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Ingrid Oppers, HR-adviseur via 06 25 20 74 33.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 22-26 augustus.

Deze vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig vacant gesteld.