WLN, gevestigd te Glimmen is op zoek naar

2 Technologen Waterzuivering

(32 – 40 uur per week)

Voel jij je als een vis in het water bij alle watervraagstukken? Weet jij een scherpe analyse te maken van de vraag en praktische oplossingen voor de klant te bieden? Kom dan bij WLN het team van technologen versterken.

WLN is water in de breedste zin van het woord. Begonnen als drinkwaterlaboratorium, heeft WLN zich afgelopen decennia ontwikkeld tot een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een unieke combinatie die resulteert in een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterzuivering.
Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN op het lijf geschreven. WLN is klein genoeg om elkaar goed te leren kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland.

De belangrijkste klanten van WLN zijn de drinkwaterbedrijven van Groningen en Drenthe, voor wie WLN het waterkwaliteitsgeweten is. Daarnaast heeft WLN veel klanten binnen de overheid en de industrie in Noord-Nederland, waar WLN een grote verscheidenheid aan waterkwaliteitsanalyses en water technologisch advies voor uitvoert.

Op welke afdeling kom je te werken en waar ga je aan werken?

Je komt te werken op de afdeling Technologie, Waterkwaliteit en Advies (TWA), een dynamische omgeving met 20 collega’s. De afdeling TWA draagt zorg voor de kwaliteitsbewaking, advisering en het uitvoeren van technologisch onderzoek. TWA doet dit voor de drinkwaterproductie van de twee moederbedrijven, drinkwaterbedrijf WMD en Waterbedrijf Groningen en hun industriewaterdochters. Andere opdrachtgevers zijn gemeentes, waterschappen en bedrijven uit de industriële sector. De interactie met het laboratorium van WLN is intensief, waardoor verbeteringen snel op waarde kunnen worden geschat. Er is aandacht voor vernieuwing, innovatie en technologische ontwikkeling in de waterzuivering. Door de ruime kennis en ervaring die aanwezig is bij de afdeling TWA en via de nauwe banden met hogescholen, universiteiten en kennisinstellingen vinden we de beste oplossing voor de watervraagstukken.

De technoloog waterzuivering adviseert over optimalisatie van bestaande installaties en de systeemkeuze en ontwerpgrondslagen van toekomstige waterinstallaties voor industrieën. De toegepaste technologieën variëren van afvalwaterzuiveringen, oppervlaktewaterzuiveringen tot en met de productie van ultra puur water.

De basis van je werk is de klant advies geven over een efficiënte bedrijfsvoering en hoe de bestaande installaties te optimaliseren.

De groei van industrie en daarmee zowel de drink- als industriewaterbehoefte in de regio is groot, terwijl de beschikbaarheid van goed water beperkt is. Deze situatie vraagt om het herkennen van kansen en ondernemerschap, zodat met behulp van onze onderzoeken en adviezen die kansen kunnen worden verzilverd. Een voorbeeld is het verkennen van circulair watergebruik bij de industrie. Kortom: een boeiende veelzijdige functie!

Wat breng je mee?

Een afgeronde HBO of WO opleiding (chemische technologie, procestechnologie, milieutechnologie, gezondheidskunde, milieuwetenschappen of een relevante water gerelateerde opleiding) met enkele jaren voor de functie gewenste werkervaring.

  • Affiniteit met proces engineering is een pré.
  • Je beschikt over een netwerk in de waterbehandeling.
  • Je blik is naar voren gericht en je hebt “voelsprieten” voor nieuwe ontwikkelingen.
  • Je stelt je proactief en betrokken op.
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed, je bent mondeling communicatief vaardig en kunt dit ook omzetten op schrift.
  • Je beschikt over een goed analytisch vermogen.
  • Je bent bekend met projectmatig werken.

Wat heeft WLN jou te bieden?

Een contract voor de duur van een jaar, met kans op verlenging voor onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld in schaal J van de WWb-loonlijn. Dit betekent minimaal € 3.256,00 en maximaal € 4.619,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur per week).

Als technoloog heb je de mogelijkheid te beschikken over een leaseauto. Gedeeltelijk vanuit huis werken valt ook onder de mogelijkheden in de functie van technoloog. Naast je salaris en vakantiegeld ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (het FAB), waarbij je ruim 14% extra ontvangt op je bruto maandsalaris (een gedeelte hiervan mag je inruilen voor verlof).
WLN vindt het erg belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en bij blijven in hun vakgebied. WLN biedt om deze redenen medewerkers voldoende mogelijkheden tot het volgen van een opleiding of cursus. Tevens beschikt elke medewerker over een eigen Employability Budget voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Naast het reguliere verlof, heeft elke medewerker de beschikking over 52 extra verlofuren (bij fulltime) op jaarbasis om werk en privébalans in evenwicht te houden, deze verlofuren kennen geen vervaldatum. WLN is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

Het kunnen overleggen van een Verklaring omtrent gedrag is onderdeel van de sollicitatieprocedure, deze wordt aangevraagd bij de benoeming. Je neemt deel aan de collectieve pensioenregeling bij het ABP.

Interesse?

Stuur vóór 1 juli 2022 je schriftelijke motivatie en curriculum vitae naar hr@wln.nl onder vermelding van vacaturenummer 06 2022. Bij het ontbreken van een motivatiebrief nemen wij jouw sollicitatie niet in behandeling.

Indien je inhoudelijke vragen hebt over de functie kun je contact opnemen met Norbert Veldkamp, Manager van de afdeling TWA via 06 55766887.

Indien je vragen hebt over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ingrid Oppers, HR-adviseur via 06 2520 7433.