WLN zoekt een nieuwe

Voorzitter RvC (m/v)

De RvC van WLN B.V. houdt, namens de aandeelhouders, toezicht op het beleid van de directie en de algemene gang van zaken. Daarnaast verleent de RvC advies en ondersteuning aan de directie. De huidige drie leden van de Raad van Commissarissen zijn sinds 2016 verbonden aan WLN. In 2020 zijn de commissarissen door de aandeelhouders Waterbedrijf Groningen en WMD Drinkwater herbenoemd voor een periode van vier jaar. Gebaseerd op het rooster van aftreden zal medio 2023 één van onze RvC leden uittreden. De twee zittende commissarissen beschikken over ICT/financiële en HR/organisatiekunde expertise.

WLN is water in de breedste zin van het woord. WLN is sinds decennia een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een vruchtbare combinatie met als resultaat een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling. Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN op het lijf geschreven. WLN is klein genoeg om je collega’s goed te leren kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland. Bij WLN werken momenteel circa 90 medewerkers.

WLN B.V. is een 100% dochteronderneming van Waterbedrijf Groningen en WMD Drinkwater. Voor de beide waterbedrijven werkt WLN continu aan de verbetering van de drinkwaterkwaliteit in haar rol als waterkwaliteitsgeweten en beschikt WLN over een ISO 17025 geaccrediteerd laboratorium en een team met watertechnologen en adviseurs. Daarnaast heeft WLN een groot aantal passende klanten binnen de waterketen en de industrie in Noord-Nederland.

Profiel:

  • Voorzitter van de RvC WLN (met ingang van 01-01-2024)
  • Onafhankelijkheid naar WLN en de twee aandeelhouders
  • Kennis van of affiniteit met laboratorium of R&D
  • Actuele managementervaring
  • Netwerk, kennis en werkervaring in de watersector en/of Noord-Nederland op senior management/directie niveau is een pre.

De aanvaarding is per 1 juli 2023.

Interesse?

U kunt uw interesse in deze functie kenbaar maken bij mevrouw Annet Brouwer voor 17 maart 2023. Dit kan via een e-mailbericht aan a.brouwer@wln.nl. Zij zal ervoor zorgdragen dat de heer M.J. de Rooij (RvC-lid, voorzitter a.i.) contact met u gaat opnemen.