innovatieve analysetechniek
Waterspecialisten

Onafhankelijk, deskundig en praktijkgericht

WLN heeft verstand van water

WLN B.V. is een 100% dochteronderneming van Waterbedrijf Groningen en WMD Drinkwater. WLN is een toonaangevende organisatie op het gebied van waterkwaliteit en watertechnologie met een prominente positie in de markt in Noord-Nederland. Voor de beide waterbedrijven werkt WLN continu aan de verbetering van de drinkwaterkwaliteit.

Onderdeel van WLN is hét waterlaboratorium dat is gespecialiseerd in wateronderzoek. U kunt bij ons terecht voor wateranalyses, wateronderzoek maar ook voor advies op het vlak van waterbehandeling en waterinstallaties: onafhankelijk, deskundig en praktijkgericht. WLN heeft kennis van alle soorten water: van drinkwater, industriewater en afvalwater tot oppervlaktewater en zwemwater.

WLN is uw waterlab van het noorden voor controle van uw drinkwater, oppervlaktewater, proceswater en grondwater.

Onder één dak
Analyse, onderzoek en advies bevinden zich bij WLN onder één dak. Dit zorgt voor korte lijnen tussen onze analisten, adviseurs en technologen. Ruime ervaring en up-to-date kennis en analyseapparatuur zorgt dat wij snel, flexibel en efficiënt werken. Wij werken proactief en denken graag mee met onze opdrachtgevers. Innovatie gaan wij niet uit de weg. WLN kijkt verder: deskundig, klantgericht en betrokken. Zo ontzorgen wij onze klanten op de korte en lange termijn.

Naast een geaccrediteerd drinkwaterlaboratorium beschikken we over een grote technologische afdeling. Deze afdeling adviseert over waterkwaliteit en waterbehandeling van ontwerp tot beheer.

Accreditatie monsterneming
Een zeer belangrijk punt bij gedegen wateronderzoek door een waterlaboratorium is monsterneming. Voor nagenoeg alle vormen van monsterneming van water en watermonster testen kunt u een beroep op ons doen. Ook de monsterneming van WLN valt onder de accreditatie. De veldanalisten van WLN zijn volledig gekwalificeerd om watermonsters te nemen en veldanalyses uit te voeren. U bent bij WLN dus verzekerd van de juiste methode voor het nemen van watermonsters. Dit kan belangrijk zijn voor het uiteindelijke analyseresultaat.

Omdat veiligheid bij WLN essentieel is, beschikken al onze veldanalisten over een VCA-certificaat. Dit geldt ook voor alle andere WLN-medewerkers die onze opdrachtgevers bezoeken.

Wij verzorgen het gehele traject: van monsterneming en wateranalyse (in het laboratorium of op locatie) tot en met advies en rapportage.

Erkend drinkwaterlaboratorium

Het managementsysteem van WLN is gebaseerd op de NEN-EN-ISO/IEC 17025 norm. Dit is een norm waarin de “Algemene eisen voor de bekwaamheid van beproevings- en kalibratielaboratoria” zijn vastgesteld. WLN is sinds 1993 geaccrediteerd volgens deze norm onder registratienummer L075. De Raad voor Accreditatie (RvA) is een door de Nederlandse autoriteit aangewezen accreditatieinstelling welke internationaal erkend is. De RvA kent via onafhankelijk en deskundig toezicht de accreditatie toe en blijft dit jaarlijks toetsen. Dit is een betrouwbaar instrument om het vertrouwen van een afnemer in de kwaliteit van een product of dienst te waarborgen.

Naast een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie is WLN één van de vier door de overheid erkende drinkwaterlaboratoria in Nederland. Vanuit deze basis bieden wij een breed dienstenpakket op het vlak van kwaliteitsmonitoring, kwaliteitsbeheer, waterbehandeling en waterzuivering.

Wij zijn actief in diverse sectoren: van food en zuivel tot chemie en energie. WLN werkt voor drinkwaterbedrijven, industriële bedrijven, (zorg)instellingen, ziekenhuizen, hotels, de offshore industrie, zwembaden, (semi)overheden, gemeenten en sportinstellingen.

Werken bij WLN

Bij WLN werken circa 100 enthousiaste medewerkers met brede expertise op het gebied van wateranalyse en waterbehandeling.
Lees meer