Legionella onderzoek

Het laboratorium en de veldanalisten van WLN zijn geaccrediteerd voor het uitvoeren van legionellaonderzoek. Wij bedienen een brede klantenkring, variërend van zorginstellingen, zwembaden, campings, hotels en sporthallen tot industriële bedrijven met koeltorens.

Periodiek onderzoek op legionella

Onze dienstverlening bestaat uit periodiek laboratoriumonderzoek. Hierbij testen wij op de aanwezigheid van legionellabacteriën in door ons genomen watermonsters. Dit onderzoek kunnen wij opnemen in onze planning zodat u er geen omkijken meer naar heeft.

Legionella sneltest; qPCR-methode
Omdat tijd bij een besmetting met legionella een belangrijke factor is, heeft WLN de legionella sneltest ontwikkeld. Deze geeft binnen vijf tot zes uur nadat een monster aangeboden is uitsluitsel over de aanwezigheid van de ziekmakende bacterie Legionella pneumophila.

legionella

Volledige legionella ontzorging

In samenwerking met gespecialiseerde partners kunnen wij u ook volledig ontzorgen wat betreft legionella. Naast het onderzoek stellen wij daarbij risico-inventarisaties op, maken we beheersplannen en bedenken we maatwerk oplossingen. Ook de jaarlijkse controle van de werking van de terugstroombeveiligingen maakt deel uit van de volledige ontzorging. Bij dit alles streven we naar betrouwbaarheid en praktijkgerichtheid.

Meer weten over legionellaonderzoek?
Neem contact op met Klantenservice.
050 – 402 2159