Monsterneming

Voor nagenoeg alle vormen van monsterneming van water kunt u een beroep op ons doen.

Monsterneming

Voor nagenoeg alle vormen van monsterneming van water kunt u een beroep op ons doen. Ook de veldanalisten van WLN vallen onder de RvA accreditatie. U bent bij WLN dus verzekerd van de juiste methode voor het nemen van watermonsters. Dit kan belangrijk zijn voor het uiteindelijke analyseresultaat. Omdat veiligheid bij WLN essentieel is, beschikken al onze veldanalisten over een VCA*-certificaat. Dit geldt ook voor alle andere WLN-medewerkers die onze opdrachtgevers bezoeken.

Ontzorging wateronderzoek

Periodieke bemonsteringen kunnen wij opnemen in onze planning. Hierdoor heeft u geen omkijken meer naar uw (wettelijke) verplichtingen wat betreft wateronderzoek. Dit geldt voor alle soorten bemonsteringen: van legionellaonderzoek en drinkwateronderzoek tot afvalwateronderzoek in verband met uw lozingsvergunning.

Liever zelf monsters nemen?

Het is ook mogelijk om zelf monsters te nemen en aan te leveren bij het laboratorium. Wel is het van belang dat u dit op de juiste wijze doet. Desgewenst stellen wij u kosteloos de benodigde flessen ter beschikking en geven we instructies over de werkwijze. In de Flessenlijst vindt u informatie over welke flessen voor welke bepalingen geschikt zijn en op welke zaken u moet letten bij het nemen en conserveren van het monster.

In sommige gevallen wordt vereist dat de te nemen monsters onder accreditatie genomen worden. Dit geldt bijvoorbeeld bij bedrijven en instellingen die onderzoek moeten laten doen in verband met de wetgeving voor het voorkomen van Legionella besmetting bij prioritaire instellingen. U kunt de monsters dan laten nemen door de veldanalisten van WLN. Onze veldanalisten zijn in het bezit van een VCA*-B certificaat.

Wilt u meer weten over monsterneming?
050-402 21 30