Hackathon voor duurzaam drinkwater

Studenten en leerlingen van MBO tot WO in Drenthe, Friesland en Groningen worden op woensdag 18 en donderdag 19 november uitgedaagd tijdens een –online- hackathon: FUTURE DRINKWATER HACK. In deze innovatiewedstrijd gaan de deelnemers in kleine groepjes aan de slag met een vraagstuk uit de praktijk. Energy College organiseert de hackathon samen met WMD (Waterleidingmaatschappij Drenthe) en WLN.

Beide bedrijven werken dagelijks aan schoon drinkwater in het Noorden. Dat willen ze zo duurzaam mogelijk doen. Om dit te realiseren vragen zij studenten een oplossing te bedenken voor twee uitdagingen. De vraag van WMD is: Hoe maken wij het energieverbruik van onze productielocatie geheel zelfvoorzienend? De vraag van WLN is: Hoe kunnen we reststromen hergebruiken?

Juist in deze tijd waarin studenten en leerlingen minder gemakkelijk met elkaar kunnen afspreken en veel lessen al online worden gegeven biedt Energy College ze een uitdagend project waarmee de studenten buiten alle kaders kunnen denken.

De hackathon start op 18 november om 10.00 uur en eindigt op 19 november om 17.30 uur. Dan zal een vakjury het winnende team met het beste idee bekend maken. Alle deelnemers maken kans op mooie prijzen, er worden workshops aangeboden en ze ontvangen een “mystery box”.

Om de studenten aan te moedigen en te ondersteunen roept de organisatie het noordelijke bedrijfsleven op om hun expertise beschikbaar te stellen voor de deelnemers. De studenten van nu zijn immers de medewerkers van de toekomst.

Bedrijven, studenten en opleidingen die meer willen weten kunnen zich melden via Futureproof Drinkwater Hackathon.

Bericht afkomstig van New Energy Coalition