Hoe zuiver is de koffie?

In opdracht van twee waterbedrijven bewaakt WLN de drinkwaterkwaliteit van bron tot tap. Maar wat gebeurt er met drinkwater als je het gebruikt in een koffiezetsysteem?

Hoe zuiver is jullie koffie eigenlijk? Met deze vraag van Nederlandse en buitenlandse klanten kwam Animo uit Assen bij WLN. Animo is een Nederlandse fabrikant van hoogwaardige koffiezetsystemen en -automaten voor de professionele markt.

“In het verleden heeft WLN al eens onderzoek voor Animo uitgevoerd”, verklaart Jantinus Bruins, als senior technoloog eerste aanspreekpunt voor Animo. “Ze weten dus dat ze bij ons terechtkunnen voor specifieke analysevragen en advies.”

Om de vraag te kunnen beantwoorden heeft WLN migratietesten uitgevoerd. De migratietesten (ook wel uitloogtesten genoemd) houden in dat met speciaal gemaakt testwater wordt onderzocht welke metalen na verloop van tijd vanuit het koffiezetsysteem eventueel in het water terecht komen. Hier bestaat een Europese norm voor. Zweedse wetgeving vereist nog weer een andere uitvoering van de migratietest. “Met onze laboratoriumfaciliteiten en praktische ervaring was dat geen probleem”, aldus Bruins.

De uitkomsten van de migratietesten geven Animo veel informatie over hun koffiemachines. Zo onderzoekt Animo momenteel of een ander productieproces voor een onderdeel van een koffiemachine wellicht beter is en of er andere materialen beschikbaar zijn voor bepaalde onderdelen. En natuurlijk kan Animo nu ook antwoord geven op de vraag waarmee het allemaal begon: “Hoe zuiver is jullie koffie eigenlijk?”

Voor meer informatie over Animo; bezoek de website.