Vouchers tot wel € 50.000 beschikbaar voor testen water innovatie

SENTEC, het SENsorenTEstCentrum van WLN, maakt deel uit van het netwerk van testfaciliteiten voor het Europese project Water Test Network. Doel van dit project is om innovaties op het gebied van water te versnellen. Voor het testen van innovaties zijn vouchers tot wel € 50.000 beschikbaar. Aanvraag van vouchers gaat via CEW (Jordi Moreno) of Water Alliance (Stefan Bergsma), Nederlandse partners in het project.

Project Water Test Network
Het doel van het Europese project Water Test Network (WTN) is om een Europees netwerk van testfaciliteiten met verschillende types water te creëren waar het MKB uit Noordwest Europa haar innovaties voor de water sector kan testen, demonstreren en ontwikkelingen. Op deze manier wil het project nieuwe innovaties stimuleren en de marktintroductie versnellen. Het SENTEC van WLN is één van de testfaciliteiten in het Water Test Network.

SENTEC
In het SENTEC kunnen watersensoren worden getest, gevalideerd en doorontwikkeld. U heeft de beschikking over verschillende soorten water als testmedium, zoals grondwater, oppervlaktewater, drinkwater en demiwater, waarvan de kwaliteit gecontroleerd kan worden beïnvloed. Daarnaast zijn er uitgebreide ICT-voorzieningen, is er krachtstroom voorhanden, evenals kantoor faciliteiten. En met ons hightech laboratorium op loopafstand verzekeren wij u van optimale meet-, validatie- en verificatiemogelijkheden.

Vouchers tot €50.000
De ondersteuning binnen het project Water Test Network bestaat, naast hulp bij de validatie en verificatie van producten, ook uit financiering. Het project stelt namelijk vouchers beschikbaar tot wel € 50.000 voor het testen van producten op de test faciliteiten. Aanvraag van vouchers gaat via CEW (Jordi Moreno) of Water Alliance (Stefan Bergsma), Nederlandse partners in het project.