Werkpaard laboratorium met pensioen

Uit 2009 dateert hij alweer de invoerbaan van het laboratorium van WLN. Na vele jaren trouwe dienst is hij aan vervanging toe. De invoerbaan kan met recht een werkpaard genoemd worden. Met deze robot van het merk Skalar worden veelvoorkomende analyses uitgevoerd, zoals elektrisch geleidend vermogen, zuurgraad, zuurstof, (waterstof)carbonaat en troebelheid. De flessen worden in het apparaat geplaatst, waarna de robot aan het werk gaat en de analyses uitvoert.

Labtafel WLN

Verbouwing nodig
De nieuwe invoerbaan is ook van het merk Skalar. In deze nieuwe versie is plaats voor meer flessen; 126 in plaats van 90. Het apparaat is dusdanig groot dat een verbouwing van de labruimte nodig is. In januari is de nieuwe invoerbaan geplaatst en de verbouwing uitgevoerd.

Nieuwe flessen
Op de nieuwe invoerbaan worden dezelfde analyses uitgevoerd als op de oude, maar er worden wel andere flessen voor gebruikt. De nieuwe flessen worden afgesloten met een witte draaidop in plaats van de blauwe stop die op de oude fles gedrukt moest worden. Bij sommige klanten zullen deze flessen van ruim 300 ml wel bekend zijn. Hierbij is het de kunst om geen luchtbel in te sluiten bij het plaatsen van de blauwe stop. De nieuwe draaidop heeft als voordeel dat het risico dat de fles opengaat tijdens transport veel minder is.

De komende periode wordt op de afdeling fysisch-chemisch de validatie van de nieuwe invoerbaan uitgevoerd. De planning is dat dit enige maanden gaat duren. In de tussentijd blijft de oude invoerbaan in gebruik.

Meer weten over ons laboratorium onderzoek?
Neem contact op met Team Klant.
050 – 402 2159