WLN deelnemer wereldwijd project brijnbehandeling

Drie bedrijven op het gebied van water, waaronder WLN, en zes industriële multinationals hebben hun krachten gebundeld om kansrijke innovatieve technieken voor de behandeling van brijn versneld te identificeren. Brijn is een reststroom met verhoogde concentraties zouten, die ontstaat bij membraanfiltratie. Het wereldwijde project is in juni gestart en zal in september 2019 worden afgerond.

Kleinere water voetafdruk
De zoektocht naar innovatieve technologieën om brijn te behandelen past binnen de bedrijfsambities om de water voetafdruk te verkleinen, de reststromen te reduceren en het hergebruik van water te vergroten. Ook ontwikkelingen in wetgeving dwingen industrieën en waterbedrijven om hun lozingen van afvalwater, zoals brijn, te verminderen.

Brede interesse
Dat brijnbehandeling breed de interesse heeft blijkt uit de grote verscheidenheid aan projectdeelnemers: Procter & Gamble, ABInBev, Anglo American, Shell Global Solutions, WLN en Vitens uit Nederland; FCC Aqualia uit Spanje en een multinationaal drankenbedrijf.

Isle Utilities
Het project staat onder leiding van Isle Utilities, een internationaal consultancy bureau met als doel om innovatieve producten en diensten samen te brengen met gebruikers en investeerders. Tijdens het project voert Isle een studie uit naar de verschillende soorten technologieën die brijn en geconcentreerde stromen kunnen behandelen en vergelijkt deze op grond van criteria die door de projectdeelnemers zijn aangegeven.

Meer weten over brijnbehandeling of membraanfiltratie?
Neem contact op met Marcel Boorsma.
06-514 15 054