Presentatie Aquatech: Koosjer en halal water produceren voor de aardappelverwerkingsindustrie

Wat als een bedrijf geen standaard vlokmiddelen kan gebruiken om zijn (industrieel) water te zuiveren, omdat ze niet koosjer en halal zijn? Dan is een maatoplossing nodig! Over de zoektocht naar deze oplossing bij aardappelverwerkingsbedrijf AVEBE verzorgden WLN en AVEBE een presentatie op de Aquatech beurs in Amsterdam.

Proceswater productie AVEBE
AVEBE levert en ontwikkelt producten op basis van aardappelzetmeel en aardappeleiwit voor toepassingen in voeding, diervoeding, papier, bouw, textiel en kleefstoffen. Hierbij is voor de productielocatie in Ter Apelkanaal proceswater van drinkwaterkwaliteit nodig is. Dit proceswater, 3 miljoen m3 per jaar, wordt geleverd door North Water.

Koosjer en halal polymeer
Lokaal oppervlaktewater uit een kanaal naast AVEBE wordt gezuiverd door onder meer de zuiveringsstappen coagulatie, flocculatie en sedimentatie. Hierbij is naast het vlokmiddel een polymeerdosering nodig om aan de vereiste waterkwaliteit te voldoen. Uitdaging bij het zoeken naar een geschikt polymeer: het proceswater, en daarmee alle bij de productie hiervan gebruikte stoffen, moet koosjer en halal zijn.

Meer over dit onderzoek kunt u lezen in een eerder verschenen nieuwsartikel op de website van WLN.

Wilt u meer weten over proceswater productie voor de voedingsmiddelenindustrie?
Neem contact op met Reinder de Valk.
06 2061 4655